Ga naar inhoud

Over ons

Met ons enthousiaste team leggen we het fundament voor het Expertisecentrum Zorgalgoritmen.

Bart-Jan Verhoeff

“Als internist-nefroloog, als voormalig Chief Medical Information Officer (CMIO) in het St Jansdal Ziekenhuis en als bestuurslid van het landelijke netwerk van CMIO’s zie ik het potentieel van machine learning bij het verbeteren van werkprocessen rondom de patiënt en als beslissingsondersteuning bij het verloop van een behandeling.

Toen begrippen als AI, deep learning en neurale netwerken in korte tijd buzzwords werden in de gezondheidszorg, ben ik zelf met deze technieken aan de slag gegaan. Aanvankelijk als geïnteresseerde liefhebber om te kijken of ik zelf ook voorspellende modellen zou kunnen ontwikkelen en te begrijpen hoe die AI-software op een fundamenteel niveau in elkaar steekt.

Mij werd duidelijk dat de zorg – als eigenaar van de zorggerelateerde werkprocessen – zelf deze nieuwe technologie moet leren ontwikkelen en gebruiken. Ik ben blij en trots dat het gelukt is om ons met de SAZ ziekenhuizen te verenigen in het Expertisecentrum Zorgalgoritmen en dat ik als directeur samen met een team van experts deze technologie mag ontwikkelen voor alle ziekenhuizen die hier gebruik van willen maken.”

"De zorg moet –als eigenaar van de zorggerelateerde werkprocessen– zelf deze nieuwe technologie leren ontwikkelen en gebruiken"

Nathan van der Lei

“Ik werk aan de machine learning algoritmen en het platform waar de algoritmen op draaien. Zo versterk ik de interoperabiliteit tussen verschillende ziekenhuis ICT-infrastructuren en ontstaat er meer inzicht in medische data.

Eerder werkte ik ook mee aan het Big Data 4 Small Babies (BD4SB) project in het UMC Utrecht. Daar zag ik hoe uitdagend de implementatie van machine learning algoritmen in de zorg kan zijn. Juist die implementatie van machine learning in het zorgproces is wat we met het Expertisecentrum Zorgalgoritmen beogen.”

Joline van Sorge

“Ik richt me op het kwaliteits- en risicomanagementsysteem dat nodig is voor de CE-markering. Certificering is cruciaal om van ontwikkeling van het algoritme naar de toepassing in de praktijk te komen. Een goed ingericht kwaliteitssysteem ondersteunt dit traject. Ik heb ervaring met het ontwikkelen en invoeren van ziekenhuisbrede risicomanagement systemen en met data science projecten. Bij het Expertisecentrum Zorgalgoritmen wil ik met de voorspellingsmodellen zorgprofessionals ondersteunen in het zorgproces op een manier die aansluit in het werkproces van de arts of verpleegkundige en betaalbaar is voor de ziekenhuizen.”

Jurriën Embrechts

“Als KNO-arts in het Beatrixziekenhuis en Leids Universitair Medisch Centrum worden data gedreven antwoorden en Evidence Based Medicine steeds belangrijker in mijn dagelijks werk. De grote hoeveelheden medische data en artificiële intelligentie (AI) bieden hierin een breed spectrum aan nieuwe mogelijkheden.

In 1999 studeerde ik bedrijfsinformatica en ben ik als programmeur werkzaam gebleven naast mijn opleiding geneeskunde. De potentie van AI werd mij sinds haar intrede al duidelijk en hier ben ik mij in blijven verdiepen. Bij het expertisecentrum zorgalgoritmen kan ik mijn kennis combineren om deze krachtige machine learning technieken beschikbaar te maken voor zorgverleners op een transparante en begrijpelijke manier. Hierdoor ontwikkelen we veilige artificiële intelligentie om ons werk beter te begrijpen.”

Sierk Kanis

“Als afgestudeerd Artificial Intelligence student versterk ik het Expertisecentrum Zorgalgoritmen met mijn expertise in machine learning. Voor mijn afstudeerproject heb ik me gefocust op het praktisch toepasbaar maken van machine learning om de verkeerslichten in Amsterdam te verbeteren. Daar heb ik gemerkt dat de wetenschap en praktijk nog ver uit elkaar liggen wat betreft kunstmatige intelligentie, en daarom wil ik graag mijn steentje bijdragen om de zorg klaar te stomen voor de AI-revolutie die gaande is. Met alle data die tegenwoordig beschikbaar is, geloof ik dat er een enorme winst te behalen valt om de logistiek in de zorg te optimaliseren en daarmee meer mensen sneller en beter te kunnen helpen.”

Het STAK bestuur

Karin Krol, lid Raad van Bestuur Laurentius Ziekenhuis, neemt deel namens de SAZ leden, en is voorzitter STAK.

Bert Kleinlugtenbeld is voorzitter Raad van Bestuur Ziekenhuis Nij Smellinghe, neemt deel namens het SAZ bestuur en is penningmeester STAK.

Bart-Jan Verhoeff is Directeur Expertisecentrum Zorgalgoritmen en tevens secretaris STAK.