Ga naar inhoud

28 mei 2023 — 3 min

VACATURE Frontend Developer (~ 36 UUR)

Zoek je een functie in een leuk compact team? Wil jij meewerken aan het opbouwen van een jong bedrijf dat zorgprofessionals gaat ondersteunen bij het stellen van een diagnose, voorspellen van het beloop of bij het bepalen van het behandelprotocol? En ben jij een gedreven frontend developer, dan is dit de baan voor jou!

Expertisecentrum Zorgalgoritmen

Het Expertisecentrum Zorgalgoritmen is een startup die hoogwaardige kunstmatige intelligentie als medisch hulpmiddel ontwikkelt. Het bedrijf is in juli 2021 opgericht samen met 29 ziekenhuizen verenigd binnen de Vereniging Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ).

Het Expertisecentrum Zorgalgoritmen ontwikkelt CE-gemarkeerde machine learning algoritmen, die verschillende werkprocessen van zorgverleners ondersteunen. De voorspellingen van de algoritmen worden geïntegreerd in elektronische patiëntendossiers, zodat de zorgverlener ze ter plekke kan gebruiken. Het Expertisecentrum Zorgalgoritmen begeleidt de ziekenhuizen ook bij de technische en klinische implementatie en ondersteunt bij de scholing van medewerkers. Het Expertisecentrum Zorgalgoritmen deelt daarnaast kennis over data en AI binnen het netwerk van ziekenhuizen.

Impact

Bij Expertisecentrum Zorgalgoritmen ligt de primaire focus op de praktische implementatie van machine learning. Dit betekent dat we ons inzetten om geavanceerde AI-oplossingen (Explainable Boosting Machines) van de tekentafel naar de praktijk te brengen. Je werkt niet alleen met abstracte theorieën, maar je werkt met echte data, je lost echte problemen op, en je creëert AI-tools die zorgverleners direct in hun dagelijkse werk kunnen gebruiken. Het gaat erom dat we theorie op de meest impactvolle manier toepassen in de praktijk.

Functiebeschrijving

Je werkt binnen een klein ontwikkelteam aan de codebase volgens DevOps-methoden. Je bouwt mee aan de front-end dashboards waarmee onze gebruikers en wijzelf op een intuïtieve manier kunnen werken met ons AI platform. Jouw taken zullen o.a. bestaan uit het ontwerpen en ontwikkelen van een gebruiksvriendelijke web toepassing waarbij complexiteit vertaald wordt naar interpreteerbare inzichten die zorgverleners ondersteunen en helpen om effectievere zorg te leveren.

Technieken die gebruikt worden zijn onder andere React, Flask, IIS, SQL, GitLab CI/CD, Python, unit testing en machine learning. Gerichte trainingsmogelijkheden worden aangeboden wanneer nodig. Naarmate de start-up groeit, kunnen de rollen – inclusief jouw rol – geleidelijk veranderen, waarbij jouw persoonlijke groei en ambitie belangrijke factoren zijn.

Als klein team hechten we veel waarde aan harmonieuze samenwerking, om een positieve werksfeer en een passende taakverdeling te stimuleren.

Wees je ervan bewust dat validatie van onze algoritmen en software nodig is om de CE-markering te verkrijgen, zodat zorgaanbieders de algoritmen in de praktijk kunnen gebruiken. CE-markering vereist werken volgens kwaliteitsnormen en MDR-regelgeving. Zie ook ‘Leidraad voor kwalitatieve diagnostische en prognostische toepassingen van AI in de zorg’ (www.leidraad-ai.nl).

Functie eisen

 • Een bachelor- of masterdiploma in een relevant veld zoals informatica of webontwikkeling
 • Aantoonbare ervaring met front-end ontwikkeling en beheersing van JavaScript, HTML, CSS, en een framework zoals React, Vue of Angular
 • Je hebt de ambitie om hoogwaardige, gebruiksvriendelijke webtoepassingen te creëren
 • Bereid en enthousiast om (ontwikkelings)vaardigheden uit te breiden
 • Proactieve houding en zelfstarter
 • Kan zelfstandig, gestructureerd en discreet werken
 • Flexibel en in staat om met veranderende situaties om te gaan
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels
 • Teamspeler
 • Ervaring of interesse in de gezondheidszorgsector is een pré

Wat bieden wij jou

Expertisecentrum Zorgalgoritmen biedt je allereerst een leuke functie in een gedreven compact team.

 • Een salaris passend bij je opleiding en ervaring
 • Flexibele mogelijkheden voor het inrichten van je contract (rond 36 uur per week)
 • Dinsdag en vrijdag zijn onze vaste dagen op ons kantoor in Utrecht; overige dagen in overleg thuis of op kantoor
 • Het gaat om een aanstelling voor één jaar met zicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd
 • Ruimte voor inbreng van je eigen ideeën
 • Uitdagende functie met groeimogelijkheden
 • Startup met informele sfeer
 • Maatschappelijk ondernemen

Sollicitatie

Ben jij enthousiast na het lezen van deze vacature? Solliciteer dan snel!
Mail je motivatie met CV (en eventuele repo’s) naar Bart-Jan Verhoeff via info@zorgalgoritmen.nl
De deadline om op deze vacature te reageren is 27 juni 2023.
Het sollicitatiegesprek is gepland op vrijdag 7 juli 2023. We laten je uiterlijk op 4 juli weten of je bent uitgenodigd. Na het gesprek kan je gevraagd worden om referenties te geven als onderdeel van het sollicitatieproces.